ISTORIC

BUCOȘNIȚA


Evolutia istorica a satului Bucosnita

Date despre atestarea documentara a localitatii se cunosc din anul 1468 cu ocazia unei donatii pe care o face regele Matei lui Ladislau si Ludovic Ermeny . In anul 1603 cu ocazia unui recensamant al pamantului este specificat partile de proprietate ale latifundiarilor vremii De-a lungul vremurilor vatra satului si-a schimbat locul datorita razboaielor.

Evolutia istorica a localitatii Golet

Datele despre atestarea arheologica dateaza din anii 1400 ca asezare de ciobani si pastori iar mai apoi s-a transformat in sat de sine statator pe timpul imparatesei Maria-Tereza in tinpul dominatiei Austro-Ungare ca infintarea Regimentului de Granita.

Evolutia istorica a localitatii Petrosnita

Evolutia Istorica - Localitatea este atestata istoric in anul 1468 cu ocazia unei donatii pe care o face regele Matei lui Ladislau si Ludovic Ermeny. De-a lungul timpului localitatea a apartinut Austriei iar in anul 1783 este inglobata impreuna cu Orasul Caransebes la Confinul Militar al Batalionului Graniceresc Slatina-Timis. In anul 1872 satul trece sub stapanirea Ungariei pana in anul de gratie 1918. Vatra satului a fost schimbata datorita razboaielor cunoscandu-se denumiri ca: Sat Batran, Numere, Neghes.

Evolutia istorica a localitatii Petrosnita

Evolutia Istorica - In atestatele istorice a fost cunoscuta sub denumirea de Temeszvalva scimbandu-si de-a lungul anilor vatra satului loc care si acum mai poarta acest nume de Sat Batran. Principala ocupatie a locuitorilor este agricultura si cresterea animalelor. Data fiind apropierea spre oras si un bun acces o parte din populatia activa lucreaza in orasul Caransebes. Fiind oameni gospodari in majoritate au case nou construite dupa anul 1950 dand impresie satului de cochet , frumos si bine ingrijit. Se numara 238 de gospodarii unde locuiesc aproximativ 900 de persoane de nationalitate romana.